De Verwondering - aflevering 7: Marianne Thieme

Komt verwondert u hier mensen! In de maanden augustus en september zendt de NCRV een speciale zomerserie van De Verwondering uit. Annemiek Schrijver praat met prominente gasten die frank en vrij durven praten over de inzichten die zij hebben gekregen in het leven. Ze ontvangt Raoul Heertje, Joris Linssen, Leon de Winter, Nazmiye Oral, Jan Marijnissen, Peter R. De Vries en Marianne Thieme voor een half uur zomerse inspiratie vanuit haar boshuisje in Lage Vuursche.

Op zondag 13 september is politica Marianne Thieme te gast in De Verwondering.

Marianne Thieme richtte in 2002 met geestverwanten de Partij voor de Dieren op. De partij haalde bij de verkiezingen van 2003 al bijna een zetel en kwam uiteindelijk in 2006 in de Tweede Kamer. Marianne was voor haar Kamerlidmaatschap directeur van de Stichting Wakker Dier. Marianne Thieme is getrouwd met Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager.

Annemiek Schrijver praat met Marianne Thieme over het geloof en of je daar al dan niet voor uitkomt, over moed en waar je die vandaan haalt, over haar grote voorbeeld Ghandi en natuurlijk over haar favoriete muziek: Carnival des Animaux.

NCRV De Verwondering, zondag 13 september om 08.30 uur bij de NCRV op NPO 2.