De Verwondering - aflevering 8: Anne-Miek Vroom

Komt verwondert u hier mensen! In het NCRV-programma De Verwondering ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities en maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Zondag 20 september is medisch socioloog Anne-Miek Vroom (34) te gast. Zij zet zich in voor de kwaliteit van leven van mensen met een chronische ziekte. Zelf lijdt ze aan een zeldzame aandoening aan het bindweefsel: osteogenesis imperfecta, een brozebottenziekte. Daardoor is ze rolstoelgebonden en heeft ze van kinds af aan veel pijn moeten verduren.

Vroom laat zich leiden door de gedachte dat het onder de allermoeilijkste omstandigheden mogelijk is om licht en liefde te ervaren. Daarbij is de engel Lucifer – in zijn rol van lichtdrager - een onverwachte bron van hulp en inspiratie.

Annemiek Schrijver praat met Anne-Miek Vroom over inzicht en inspiratie. Aan het einde van het gesprek wacht ons haar persoonlijke zegening.

De Verwondering, zondag 20 september om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2.