De Verwondering: Chris de Jong

Chris de Jong is te gast in de Verwondering op de eerste adventszondag van 2016. Hij had een prachtige carrière in de bankwereld, een mooi huis, een dure auto, alles wat zijn hartje begeerde. Maar hij werd er niet gelukkig van. Steeds vaker liep hij rond op kantoor en dacht: ‘Het gaat hier helemaal nergens over!’

Een paar jaar geleden gooide hij het roer om en vertrok naar Friesland om met schapen een melkveebedrijf te starten. Daarnaast organiseert hij leiderschap-workshops.

De Jong noemt zichzelf geen boer. Hij weigert om te besparen op het welzijn van zijn dieren. Zijn schapen zijn voor hem niet alleen instrument voor financieel gewin. Dat maakt hem tot herder; in vrijheid willen leven met behulp van de dieren maar niet ten koste van alles. ‘Herders-ethos’ noemt hij dat. Het is keihard werken en hij ondervindt tegenslag. Maar zijn vertrouwen is groot: ‘Uiteindelijk komt alles goed’.

In De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver wekelijks een gast uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gast mee in de stilte van de zondag, om met hen toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

De Verwondering, zondag 27 november om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2