De Verwondering: Folly Hemrica

Folly Hemrica is theoloog en beeldend kunstenaar en de gast van Annemiek Schrijver in De Verwondering. Jarenlang werkte ze met gedetineerden en sinds twee jaar is ze pastor voor dak- en thuislozen in Leiden. In dit werk ontdekte ze de kwetsbaarheid van de mens.

Wat haar keer op keer ontroert, is dat mensen opbloeien wanneer je ze in het licht zet. Ze voelt zich verwant met Franciscus van Assisi, die een melaatse omarmde en hem zijn broeder noemde. Wie angst weet te overwinnen, kan een ontmoeting krijgen die je leven ingrijpend verandert en verrijkt. 

Zelf heeft Folly ternauwernood een zware ziekte overleefd. Ze heeft in die tijd voor het eerst echt gevoeld wat nabijheid betekent. Niet alleen ontving ze veel warmte vanuit haar directe omgeving, ook kraeeg ze veel steun van haar gevangenen. Dat ervaart ze nog steeds als iets mysterieus. 

In De Verwondering ontvangt Annemiek Schrijver wekelijks een gast uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gast mee in de stilte van de zondag, om met hen toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

De Verwondering, zondag 9 oktober om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2