De Verwondering: Lody Benno van de Kamp

De orthodox-joodse rabbijn en schrijver Lody Benno van de Kamp (1948) de gast van presentatrice Annemiek Schrijver in De Verwondering.

Lody Benno van de Kamp komt uit een Joods gezin waarvan de vader twee jaar doorbracht in het concentratiekamp Auschwitz. Zijn moeder overleefde de oorlog als onderduikster. Van de Kamp volgde een rabbinale opleiding aan de Talmoedhogescholen in Montreux en Londen, werkte tot 1996 als rabbijn in Den Haag, Amsterdam en Rotterdam, en zat een aantal jaren voor het CDA in de Amsterdamse gemeentepolitiek.

Nu runt hij met zijn vrouw een reisorganisatie, schrijft romans over gebeurtenissen in de joodse geschiedenis die niet vergeten mogen worden en bemiddelt met Saïd Bensellam bij (buurt)conflicten.

Begin dit jaar kreeg Van de Kamp een herseninfarct. Het herstel is voorspoedig verlopen, maar het heeft hem bewust gemaakt van het feit dat zijn tijd kostbaar is.

Wekelijks ontvangt Annemiek Schrijver een gast uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gast mee in de stilte van de zondag, om met hen toevlucht te zoeken bij inspirerende woorden en met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

De Verwondering, zondag 2 oktober om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2