De Verwondering: Marlies Kieft

Marlies Kieft en haar man Edwin kregen onverwacht een dochter met het Syndroom van Down, Pippa, hun eerste kindje. Het leven met haar blijkt een bron van universele levenslessen te zijn. Kunnen we onze weg vinden wanneer ons leven anders loopt dan verwacht? In haar boek Anders mooi beschrijft Marlies openhartig welke impact Pippa op haar leven, relatie en moederschap heeft.

Marlies en Edwin omarmden Pippa met liefde, maar Marlies ontwikkelde een ‘innerlijk zorgcentrum’: altijd beschikbaar en ‘heilig’ moeten zijn. Ondanks haar worstelingen kwam Marlies erachter dat ze van binnen een ‘reservoir van kracht’ kan aanspreken. Ze geniet van de mooie momenten waar Pippa voor zorgt, zoals haar oproep tot applaus in de kerk, na het gebed van de predikant.  

Terwijl de maatschappij vraagtekens zet bij het anders-zijn, heeft Marlies er een grotere waardering voor gekregen. Tijdens de veertigdagentijd wenst ze ons dan ook toe dat we ons schild durven laten zakken. ‘Laten we erkennen dat we allemaal ons best doen. Durf jezelf te laten zien.’
De Verwondering, zondag 11 maart om 8.25 uur bij de NCRV op NPO 2.