De Verwondering: Paul Blokhuis

Paul Blokhuis is staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Afkomstig uit de RPF is hij na de fusie actief in de ChristenUnie.

Hij heeft gemerkt dat hij met de jaren socialer en ruimdenkender is geworden. Het dogmatische is er bij hem van af, omdat het zorgt voor uitsluiting. En dat is het laatste wat hij wil. Dat heeft ook te maken met wat het leven op zijn pad heeft gebracht, onder andere toen bleek dat Frans, zoon van zijn tweelingbroer Fred, homo is. Vanaf dat moment is hij met andere ogen naar homoseksualiteit gaan kijken.

Vroeger waren de dingen voor Paul Blokhuis meer zwart-wit, nu huldigt hij het adagium dat iedereen een kans moet krijgen om mee te doen en erbij te horen.

De dood van zijn jongste dochter Julia, nu bijna twee jaar geleden, heeft zijn gezin zwaar getroffen. Elke dag is zij in zijn gedachten en daardoor meer aanwezig dan ooit. Haar sterven heeft zijn Godsvertrouwen niet aangetast - eerder versterkt - in die zin dat het hebben van een adres voor zijn verdriet het hem gemakkelijker maakt om zijn weg te vinden in het leven, en ook van het leven te kunnen genieten. Er is een tijd geweest dat Paul Blokhuis het lastig vond om ouder te worden, nu kan hij zich erover verheugen dat iedere dag hem dichter bij het weerzien met zijn dochter brengt.

De Verwondering, zondag 8 december om 08.25 uur bij op NPO 2.