KRO-NCRV 2Doc: Paradijs Glaswater - herhaling

Marianne Schipaanboord is spastisch en doof en kan niet praten. Door haar handicaps leeft ze geïsoleerd van de buitenwereld maar haar wonderschone tekeningen getuigen van een rijke binnenwereld.
 
In KRO-NCRV 2Doc: Paradijs Glaswater schetst regisseuse Fifi Visser het beeld van een meervoudig gehandicapte vrouw die communiceert via haar tekeningen. Door in de huid van de hoofdpersoon te kruipen, ervaart de kijker hoe zij haar ogenschijnlijk lege en volkomen stille bestaan invult en beleeft. Een kleine, maar overrompelende geschiedenis van het Zeeuwse platteland, waar lichamelijke beperkingen nog niet zo heel lang geleden gewoon een straf van God waren. In Marianne bestaan geloof en de relativering ervan, naast elkaar.
 
Met humor en een rijke verbeeldingskracht tekent Marianne zich langzaam maar zeker een uitweg uit haar keurslijf. In het inspirerende gezelschap van Adam en Eva zoekt ze oplossingen voor de grote en kleine problemen waar het leven haar voor stelt.
 
Paradijs Glaswater (KRO-NCRV, i.s.m. Omroep Zeeland) is geregisseerd door Fifi Visser en geproduceerd door De Aanpak en is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Mediafonds
 
Paradijs Glaswater, zondag 3 september, 18.15 uur,  NPO 2
 
Deze documentaire werd eerder uitgezonden in maart 2016.