KRO-NCRV 2Doc: The Last Fight

Marloes Coenen is een Nederlandse pionier in de internationale wereld van de Mixed Martial Arts (MMA), een vechtsport waarbij Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen gecombineerd worden. In Nederland staat de vechtsport ook bekend als kooivechten. Marloes heeft een indrukwekkende internationale carrière achter de rug. Ze wil nog een keer wereldkampioen worden bij het Amerikaanse Bellator MMA, een wereldwijde Marial Arts organisatie met een eigen tournooicircuit. Daarna wil de kooivechtster haar leven een nieuwe wending geven: Marloes wil dolgraag moeder worden. Maar hoe langer ze blijft vechten, hoe meer ze haar lichaam uitput.

Regisseur Victor Vroegindeweij volgt Marloes gedurende de laatste maanden van haar carrière en toont de onbelichte kant van de ondoorgrondelijke vechtsport. Wat drijft een mens om zijn medemens doelgericht tegen de grond te willen slaan? Marloes staat aan de top van de vrouwelijke vechterswereld, hoe groot zijn de offers die ze moet brengen, hoeveel kan haar lichaam aan? De beslotenheid van de trainingssessies, waar Marloes haar zenuwen, pijn en twijfel kan tonen, contrasteert met de publieke optredens in de fel verlichte kooi: Strak ingevlochten haar, glimmend wasbordje en adrenaline-rush. Zelfs haar ouders herkennen haar dan niet.

The Last Fight is geregisseerd door Victor Vroegindeweij, geproduceerd door Witfilm in samenwerking met KRO-NCRV met steun van het Mediafonds. The Last Fight ging in première tijdens het IDFA 2017 en werd vertoond in de IDFA Competition for Dutch Documentary.

Website The Last Fight: https://www.thelastfightdocumentary.com/

KRO-NCRV 2Doc: The Last Fight, maandag 11 juni 2018 20:25 uur bij NPO 2.