Teledoc ‘Het nieuwe Artis’

Artis, de oudste dierentuin van Nederland, zit in een radicaal vernieuwingsproces en maakt zich op voor de toekomst. Kun je in de 21ste eeuw wilde dieren nog wel opsluiten midden in de stad Amsterdam? Of is er geen andere keuze meer, nu ongerepte natuur eigenlijk niet meer bestaat?

Documentairemaker Willemiek Kluijfhout volgde ruim een jaar lang de verzorgers, de ontwerpers, de directie en vooral ook: de dieren zelf. Over de langverwachte geboorte van een olifantenkalf, de bouw van een spectaculaire nieuw olifantenverblijf, scherpe discussies rond de rollen van mens, dier, planten en microben, en over de hekken die eerder mensen dan dieren moeten tegenhouden.

Het nieuwe Artis is een documentaire van de makers van Sergio Herman, Fucking Perfect en Het nieuwe Rijksmuseum. De Teledoc is een coproductie van Column Film en KRO-NCRV, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. Een Teledoc is een lange documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp dat op een prikkelende, toegankelijke en cinematografische manier wordt verteld en bestemd is voor een groot publiek.

Teledoc: Het nieuwe Artis - over de dilemma’s van een dierentuin in de 21ste eeuw. Zondag 22 juli om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Voor meer persinformatie: Sophie de Haas en Trix van Alphen

tel: 020 612 7000
e: sophie@publicy.nl of trix@publicy.nl