Eindelijk Thuis: Aflevering 2 - Priyani & Annelies

Aflevering 2

In de nieuwe serie Eindelijk Thuis gaat presentator Daan Nieber op pad met geadopteerden en een van hun adoptieouders. Voor het eerst na de adoptie gaan ze terug naar het land waar ze ouder en kind werden. Gedurende een week duiken ze samen in de totaal andere cultuur en bezoeken plekken uit het verleden van het adoptiekind. In de hoop dat dit spannende en emotionele avontuur ze dichter bij elkaar én dichter bij zichzelf brengt.

In de tweede aflevering van deze 6-delige serie volgen we Priyani (34) en haar adoptiemoeder Annelies. 31 jaar nadat ze het land als 3-jarig meisje verliet, gaat Priyani terug naar haar geboorteland Sri Lanka. Na een vrij zorgeloze kindertijd worstelt Priyani in haar puberteit enorm met zichzelf en met de mores van het gezin waar ze in is opgenomen. Ze voelt zich onbegrepen en kan niet zichzelf zijn. Het loopt thuis zelfs zo uit de hand, dat Priyani op straat belandt.

Na deze harde leerschool komt ze nader tot haar ouders, maar de relatie blijft moeizaam en afstandelijk. Zowel moeder als dochter willen niets liever dan dichter tot elkaar komen. Zal de reis door Sri Lanka ervoor zorgen dat ze zich thuis gaan voelen bij elkaar?

Eindelijk Thuis, maandag 12 maart om 21.15 uur op NPO 1.