Eindelijk Thuis: Aflevering 4 - Carlos & Manna

Aflevering 4

In de nieuwe serie van KRO-NCRV Eindelijk Thuis gaat presentator Daan Nieber op pad met geadopteerden en een van hun adoptieouders. Voor het eerst na de adoptie gaan ze terug naar het land waar ze ouder en kind werden. Gedurende een week duiken ze samen in de totaal andere cultuur en bezoeken plekken uit het verleden van het adoptiekind. In de hoop dat dit spannende en emotionele avontuur ze dichter bij zichzelf en bij elkaar brengt.

In deze aflevering volgen we Carlos (26) en zijn adoptiemoeder Manna. Als Carlos 14 maanden oud is verlaat hij zijn geboorteland Colombia. Hij wordt omarmd door Manna en haar gezin, maar Carlos is niet zo knuffelig. Manna: “Hij verstijfde in ons bijzijn.” Carlos kampt met enorme driftbuien die steeds erger worden. Zijn gedragsproblemen leiden zelfs tot een uithuisplaatsing. Carlos: “Ik was heel agressief, wat voor veel spanningen zorgde in het gezin.”

In de muziek kan Carlos zijn gevoelens van onmacht kwijt en wil dan ook in Colombia zijn moeder verrassen met een voor haar geschreven nummer. Carlos: “Ik hoop in Colombia antwoorden te vinden over mezelf, waar ik vandaan kom. En ik hoop daar mijn excuses maken voor wat er tussen ons is gebeurd en haar een oprechte knuffel te kunnen geven.”

Zal de reis door Colombia, 25 jaar nadat ze elkaar voor het eerst vasthielden, ervoor zorgen dat ze zich thuis gaan voelen bij elkaar

Eindelijk Thuis, maandag 26 maart om 21.15 uur op NPO1.