Eindelijk Thuis: Aflevering 5 - Cristel en Hennie

Aflevering 5

In de nieuwe serie van KRO-NCRV Eindelijk Thuis gaat presentator Daan Nieber op pad met geadopteerden en één van hun adoptieouders. Voor het eerst na de adoptie gaan ze terug naar het land waar ze ouder en kind werden. Gedurende een week duiken ze samen in de totaal andere cultuur en bezoeken plekken uit het verleden van het adoptiekind. In de hoop dat dit spannende en emotionele avontuur ze dichter bij zichzelf en bij elkaar brengt.

In deze aflevering gaat de 23-jarige Cristel voor het eerst terug naar haar geboorteland Sierra Leone. Een land dat ten tijde van haar adoptie werd verscheurd door een allesvernietigende burgeroorlog. Moeder Hennie haalt de 1,5 jaar oude Cristel op van Schiphol. “Ze heeft alleen maar gekrijst en was heel afwijzend.” De klik tussen moeder en dochter blijft ook op latere leeftijd een moeilijk punt. Hennie: “We zijn zó totaal verschillend! We begrijpen elkaar gewoon niet.” Cristel voelt zich een buitenbeentje in het gezin. “Ik ben veel emotioneler, veel expressiever dan mijn moeder. Ik kan gewoon niet mezelf zijn bij haar, dat mis ik heel erg.”

Op reis duiken moeder en dochter in de Afrikaanse cultuur. Ze bezoeken typisch Afrikaanse dorpjes en de hoofdstad Freetown. Daar bezoeken ze het huis waar Cristel is geboren.

Brengt dit Afrikaanse avontuur de totaal verschillende vrouwen dichter bij elkaar?

Eindelijk Thuis, maandag 2 april om 21.10 uur op NPO 1.