Gevoel voor Tumor, Belgische dramaserie vanaf zondag 16 december om 21.10 uur op NPO 3

Op zondag 16 december start op NPO 3 de nieuwe 8-delige Belgische dramaserie Gevoel voor tumor.
Het leven van Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde, wordt helemaal overhoop gehaald: hij krijgt plotseling kanker en wordt zo zelf patiënt.
Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende mix van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect.

Gevoel voor tumor heeft de Prix Europa als beste televisie serie gewonnen. Officieel heet de troffee: “Best European TV Fiction Series of the Year”. The Prix Europa is een toonaangevende referentie in de televisiewereld.

Gevoel van Tumor – aflevering 1/8: Slecht nieuws
Tristan Devriendt heeft de afgelopen zes jaar zijn studies geneeskunde pragmatisch opgesplitst in theorie aan de bar en de praktijk anatomie onder de lakens. Maar nu is de speeltijd gedaan. Tegenwoordig klopt hij lange dagen tijdens zijn stage op de dienst neurochirurgie. Tristan heeft maar één doel: een van de slechts twee beschikbare plaatsen als assistent-neurochirurgie veroveren. Tristan zet alles op alles. Zijn ster lijkt te rijzen wanneer hij tijdens een operatie positief opvalt in het bijzijn van de briljante topchirurg Mercier. Tot er diezelfde dag bij hem kanker wordt ontdekt.
Gevoel voor Tumor, zondag 16 december om 21.10 op NPO 3.