Victoria (serie 1) - afleveringen 1 t/m 8

Victoria serie 1 – aflevering 1/8: Doll 123
Na de dood van koning Willem IV erft zijn achttienjarige nichtje, Prinses Alexandrina Victoria van Kent, de troon als koningin.
Victoria, dinsdag 4 februari om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria serie 1  – aflevering 2/8: Ladies in waiting
Nu de populariteit van Lord Melbourne in het parlement afneemt, zal hij gedwongen worden af te treden. Een enorme tegenslag voor Victoria, die erg op hem is gesteld.
Victoria, woensdag 5 februari om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria serie 1 – aflevering 3/8: Brocket Hall

Als hij merkt hoe Victoria reageert op Lord Melbourne wil haar oom, Koning Leopold van België, dat Victoria trouwt met zijn neef, de Duitse prins Albert. Victoria wijst dit onmiddellijk af.
Victoria, donderdag 6 februari om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria serie 1 – aflevering 4/8: The clockwork prince
Op verzoek van oom Leopold komen Albert en zijn broer Ernst naar Engeland. Ernst is vriendelijk en charmant, maar tussen Albert en Victoria klikt het niet.
Victoria, maandag 10 februari om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria serie 1 – aflevering 5/8: An ordinary woman
Victoria kondigt haar verloving met Albert aan. Het parlement is echter niet blij dat de koningin trouwt met een Duitse prins. Men weigert Albert een koninklijke titel en staan slechts een zeer lage toelage toe.
Victoria, dinsdag 11 februari om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Vicotoria serie 1 – aflevering 6/8: The Queen’s husband
Na een korte huwelijksreis keren Victoria en Albert terug naar Buckinham Palace. Albert wil zo snel mogelijk kinderen, dat beangstigt Victoria, ze wil daar nog mee wachten. Albert verveelt zich naast zijn druk bezette vrouw en zoekt een uitdaging. Victoria probeert hem daarbij te helpen.
Victoria, woensdag 12 februari om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria serie 1  – aflevering 7/8: The Engine of Change
Victoria is in vewachting en verklaart dat in het geval van haar overlijden Albert staatshoofd zal worden. Dit bevalt de leden van de Tory partij helemaal niet en zij nemen maatregelen.
Victoria, donderdag 13 februari om 17.50 uur op NPO 2 (hh).

Victoria serie 1 – aflevering 8/8: Young England (slot)
De hoogzwangere Victoria moet het rustig aan doen en dat frustreert haar. Ze wil zich toch onder haar volk begeven wat niet zonder risico is. Haar oom de hertog van Cumberland arriveert in Londen, mocht Victoria in het kraambed sterven, dan is hij haar opvolger.
Victoria, maandag 17 februari om 17.50 uur op NPO 2 (hh).