Food CIA: Schaaldieren, eet je groente en gummisnoepjes

Jimmy wil weten of er een makkelijkere manier is om het vlees uit een lastig schaaldier te krijgen, dus hij gaat naar Cornwall om dat uit te zoeken. In Ierland ziet Jimmy een nieuwe technologie die een revolutie kan betekenen voor de voedingsmiddelenindustrie. Ze gebruiken daar de druk van 30 kilometer onder de zeespiegel om krabben, kreeften en mosselen uit hun schelp te krijgen. Kate vraagt zich af hoe we kinderen zover kunnen krijgen hun groente op te eten en ze komt erachter waarom peuters instinctief onbekend eten vermijden. Ze leert een aantal fascinerende technieken waar elke ouder wat aan heeft om hun kieskeurige etertjes een bord boerenkool te laten verorberen. Ondertussen is Matt in Duitsland om erachter te komen hoe gummisnoepjes worden gemaakt. Maar hij moet wel oppassen voor het suikeralarm.

Food CIA, woensdag 20 februari om 19.55 uur op NPO 3

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880