Het Voedselgevecht - Aflevering 1

In de eerste aflevering maakt presentatrice Marlijn Weerdenburg kennis met Sanne. Sanne is 12 en heeft sinds haar tiende de -in potentie- dodelijke eetstoornis ‘Anorexia Nervosa’. Haar verhaal illustreert wat deskundigen vaststellen: er is sprake van een indrukwekkende verjonging naar soms zeer jongere kinderen. Samen met haar ouders is Sanne hard aan het vechten om op gewicht te komen en haar leventje weer op te pakken. Maar het blijft spannend...

Ook ontmoet Marlijn Wouter, een 17-jarige jongen die lijdt aan de voedingsstoornis ‘ARFID’, een vermijdende restrictieve voedselinname stoornis, waarbij de patiënt bepaalde voedselsoorten vermijdt. In deze aflevering wordt Wouter gevolgd tijdens een therapiesessie om beter te leren eten en zijn leven weer op de rit te krijgen. Ook komen over beide ziektebeelden diverse deskundigen aan het woord.

In het KRO-NCRV programma ‘Het Voedselgevecht’ worden verschillende mensen gevolgd die vechten tegen een eet- en voedselstoornis. Presentatrice Marlijn Weerdenburg spreekt met mensen die langzaam uit het dal komen, maar nog wel een lange weg te gaan hebben.

Het Voedselgevecht, donderdag 25 oktober om 20.55 uur op NPO 3