Het gevoel van de Vierdaagse

Het is een traditie en ook dit jaar is van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 juli is Het gevoel van de Vierdaagse weer te zien bij KRO-NCRV. Aan afwisselend programma waarin Fons de Poel en Sander de Kramer dagelijks verslag doen van het  grootste wandelevenement van de wereld, dat in Nijmegen jaarlijks tienduizenden wandelaars en honderdduizenden toeschouwers op de been brengt.

Dit jaar geen 25, maar 45 minuten dagelijks verslag van de vierdaagse met naast Fons de Poel ook een van onze presentoren van De Wandeling, Sander de Kramer. Door deze extra zendtijd kunnen we op sommige verhalen wat dieper ingaan, wat drijft mensen om deel te nemen, welke verhalen schuilen hierachter, Fons en Sander laten het ons zien.

In korte reportages zoemt het programma in op de wandelaars. Verhalen over het lopen, de liefde, het lijden en het leven. De Vierdaagse van Nijmegen beleeft de 101-ste editie en is uitgegroeid tot een aanstekelijk mega-evenement. Of zoals Fons de Poel, zelf Nijmegenaar van geboorte, het uitdrukt: “Dit is het wereldkampioenschap van gewone mensen, die een bijzondere prestatie neerzetten.”
Het Gevoel van de Vierdaagse, dinsdag 18 t/m vrijdag 21 juli om 19.00 uur op NPO 1

De vierdaagse van Nijmegen
Ook dit jaar werkt de KRO-NCRV weer samen met de collega’s van Omroep Gelderland en NOS. Op vrijdag 21 juli, als de wandelmars eindigt op de Via Gladiola, is er een rechtstreeks verslag van de finale van de wandelmanifestatie met 45.000 deelnemers uit zo’n 60 landen.
De vierdaagse van Nijmegen op vrijdag 21 juli van 14.00 tot 18.15 uur op NPO 2.

Radio
Ook in radioprogramma’s op NPO Radio 2 besteedt de KRO-NCRV aandacht aan het evenement.

Radio 2-dj Frank van ’t Hof loopt de 50 kilometer. Elke dag wordt hij vergezeld door een ander dj. Hij begint in zijn eigen show Vroeg op Frank, dan bij Ekdom in de Ochtend, Aan de Slag, Gijs 2.0, Stender’s Platenbonanza en hij finisht in De Wild in de Middag. Bovendien is hij continue te volgen via de Facebook live-stream. 
NPO Radio 2, 04.00 - 18.00