Hij is een Zij: Aflevering 3 (2016)

In Hij is een Zij volgt Arie Boomsma een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Het programma laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om binnen en buitenkant bij elkaar te laten aansluiten. In aflevering 3 op dinsdag 19 januari (21.20 uur, NPO 3) volgt hij Stijn, Ryan en Eveline.

Stijn (7) is na de zomervakantie in meisjeskleding naar school gegaan. Sneller dan gepland, maar voor hem en zijn ouders was de situatie onhoudbaar. Stijn wil meisje zijn. En dan is de volgende stap een nieuwe naam.

Ryan (21) is al geruime tijd in transitie. Niemand op straat zal nog zien dat hij ooit geboren is als meisje. Toch wordt hij daar zelf nog wel elke dag mee geconfronteerd. Want dat wat hem voor zijn gevoel echt man maakt, een penis, ontbreekt. Aan presentator Arie Boomsma legt Ryan uit waarom deze operatie zo belangrijk voor hem is.

Eveline (33) moet voor een zakencongres naar Turkije. Haar eerste reis naar het buitenland als vrouw. Voor het afsluitende gala moet er een jurk gekocht worden, waarin Eveline zich lekker voelt. Zal ze in Turkije zonder problemen over straat kunnen?
 

Hij is een Zij, dinsdag 19 januari, 21.20 uur op NPO 3