Hij is een Zij: Aflevering 3 (2017)

In Hij is een Zij volgt Jan Kooijman een jaar lang transgender jongeren in hun dagelijks leven.

Eveline (34) wordt geopereerd in Bangkok. Ze krijgt de lang verwachte geslachts veranderende operatie: haar penis wordt een vagina. Ook krijgt ze een borstvergroting. Vriend Joeri wacht in spanning af op het telefoontje van de dokter.

Mik (24) is agender en identificeert zich niet met vrouwen en ook niet met mannen. In het dagelijks leven komt Mik daardoor vaak in hele ongemakkelijke situaties. Presentator Jan Kooijman en Mik gaan samen winkelen, maar naar welk pashokje gaat Mik?

Nick (19) is student en borrelt vaak met vrienden. Zij weten alles over zijn transitie en praten daar heel open over met elkaar. Op de opleiding van Nick is dat anders, daar weet niemand dat hij is geboren als meisje. Maar met een ziekenhuisopname in het vooruitzicht moet Nick het hen binnenkort wel vertellen.

Storm (9) is geboren als jongen, maar wil dolgraag een meisje zijn. Thuis gaat hij al als meisje gekleed, maar buitenshuis draagt hij jongenskleding en wordt ook nog aangesproken met zijn jongensnaam. Iets wat van Storm heel snel mag veranderen.

Hij is een Zij, dinsdag 14 februari, 21.25 uur bij de KRO-NCRV op NPO 3.