Hij is een Zij: Aflevering 4 (2016)

In Hij is een Zij volgt Arie Boomsma een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Het programma laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om binnen en buitenkant bij elkaar te laten aansluiten. In aflevering 4 op dinsdag 26 januari (21.20 uur, NPO 3) volgt hij Rens, Bo en Martin. 

Rens (12) is begonnen op de middelbare school. Een nieuwe omgeving waar niemand weet dat hij een transgender is. Rens heeft besloten meteen open kaart te spelen in zijn klas. In het eerste mentoruur van het schooljaar beleeft hij zijn coming out. Presentator Arie Boomsma  bezoekt Rens ’s ochtends voordat hij naar school gaat.

Bo (20) is inmiddels een jaar aan de hormonen en bezig met laserbehandelingen. Deze zijn ter voorbereiding op de operatie waar Bo al jaren naar uitkijkt. De geslacht veranderende operatie die haar eindelijk lichamelijk vrouw zal maken.

Martin (28) is bijna 2 jaar dolgelukkig met zijn vriendin Linda. Na alle turbulente jaren wil hij graag vooruit kijken en aan zijn toekomst bouwen. En daar hoort Linda bij. Met een smoes lokt hij Linda naar het strand om haar te verrassen met een aanzoek.

Hij is een Zij, dinsdag 26 januari, 21.20 uur op NPO 3