Hij is een Zij: Aflevering 5 (2016)

In Hij is een Zij volgt Arie Boomsma een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Het programma laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om binnen en buitenkant bij elkaar te laten aansluiten. In aflevering 5 op dinsdag 5 februari (21.20 uur, NPO 3) volgt hij Loena, Eveline, Martin, Ryan en Bo.

Loena (17) ontdekt al heel jong dat ze transgender is. Toch besluit ze dit aan niemand te vertellen. Pas op haar 14e  deelt ze haar diepste geheim met haar ouders. Inmiddels staat Loena op de wachtlijst voor de geslacht veranderende operatie. Maar voordat het zover is, heeft ze nog een andere wens: grotere borsten.

Eveline (34) heeft een eigen vliegtuig. In de periode dat ze niet goed in haar vel zat, vond Eveline het heerlijk om te gaan vliegen. Aan presentator Arie Boomsma vertelt Eveline wat het vliegen met haar doet.

Voor Martin (28) en Linda is de grote dag daar. Ze gaan trouwen. Familie en vrienden zijn bij dit grote moment aanwezig. Iedereen is blij dat Martin na een hele moeilijke periode in zijn leven, nu dolgelukkig het ja-woord geeft aan zijn Linda.

Ryan (22) is opgenomen in het ziekenhuis. De operatie waar hij al zo lang naar uitkijkt, is eindelijk een feit. Ryan krijgt een penis.

In het begin van de transitie van Bo (20) sprak Arie met de ouders van Bo. Vooral Bo haar vader moest wel even slikken toen hij destijds hoorde dat zijn enige zoon een vrouw wilde worden. Nu bezoekt Arie Bo’s ouders weer. Hoe hebben zij de afgelopen jaren beleefd? 

Hij is een Zij, dinsdag 5 februari, 21.20 uur op NPO 3