Hij is een Zij: Aflevering 6 (2016)

In Hij is een Zij volgt Arie Boomsma een jaar lang jonge transgenders in hun dagelijks leven. Het programma laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om binnen en buitenkant bij elkaar te laten aansluiten. In aflevering 3 op dinsdag 9 februari (21.20 uur, NPO 3) volgt hij Loena, Eveline, Ryan, Suus, Bo en Rens. 

Loena (18) is herstelt van haar borstoperatie en gaat samen met een vriendin haar eerste BH kopen.

Eveline (34) is door de hormonen lichamelijk steeds vrouwelijker geworden. Om als geloofwaardig vrouw door het leven te gaan, wil Eveline heel graag iets veranderen aan haar stem. Ze ondergaat daarom een stemoperatie. Presentator Arie Boomsma is erbij als Eveline na de operatie voor het eerst weer haar stem mag gebruiken.

Ryan (22) heeft de geslacht veranderende operatie ondergaan. Hij heeft een penis. Arie bezoekt Ryan om te horen hoe het met hem gaat.

Na de kerstvakantie gaat Suus (7) ook op school aangesproken worden met haar meisjesnaam. Samen met Arie maakt ze een traktatie voor de klas om dit heugelijke feit te vieren.

Bo (20) heeft de lang verwachte geslacht veranderende operatie ondergaan. Ze is nu lichamelijk helemaal vrouw. Betekent dit dan ook dat het transgender zijn vanaf nu geen enkele rol meer in haar leven zal spelen?

Een aantal maanden geleden heeft Rens (12) aan zijn nieuwe klas op de middelbare school vertelt dat hij transgender is. Arie bezoekt Rens en zijn klas om te horen hoe de reacties zijn op dit grote nieuws.

Hij is een Zij, dinsdag 9 februari, 21.20 uur op NPO 3