Hij is een Zij: hoe is het nu met? - 1

In twee speciale afleveringen bezoekt presentator Jan Kooijman een aantal gasten van de afgelopen seizoenen Hij is een Zij. Hoe gaat het met hen? Is een transitie ooit klaar? En welke keuzes maken ze, of juist niet?

De grote droom van Ryan (25) was een penis, zodat hij staand kan plassen en seks hebben. Maar drie jaar na de geslachtsveranderende operatie moet hij door een complicatie toch weer onder het mes…

Eveline (37) werd in Thailand geopereerd waar ze borsten en een vagina kreeg. Hoe gaat het nu – drie jaar later - met haar? Presentator Jan Kooijman bezoekt haar op kantoor waar inmiddels ex-vriend Joeri werkt, maar óók haar nieuwe vriendin Meriam.

Goede vrienden Mick (25) en Freddie (24) gaan op roadtrip door Nederland. Ze gaan langs bij verschillende transgenderjongeren. Zo ook bij Rens (15), die net is begonnen met mannelijke hormonen.

Suus (10) werd geboren als Stijn. In seizoen 2 zagen we hoe ze destijds voor het eerst als Suus naar school ging. Is ze nog steeds blij met de naam- en geslachtsverandering?  

Hij is een Zij: hoe is het nu met?, dinsdag 19 februari om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO3.