Concert Trijntje Oosterhuis Ken je Mij in vier delen

Vanaf 11 mei zendt de KRO-NCRV de hele registratie van het concert Ken je Mij van Trijntje Oosterhuis in vier delen uit. ‘De uitzendingen van Jacobine op Zondag met Trijntje en haar vader Huub over het concert in Carré riepen zoveel enthousiaste en ontroerende reacties op, dat we besloten om het bijzonder sfeervolle concert helemaal te laten zien’, aldus eindredacteur Reinder van Dijk.

De 26 liederen geschreven door Huub Oosterhuis en gecomponeerd door diverse componisten, komen in zijn geheel voorbij.  Zangeres Trijntje Oosterhuis wordt bijgestaan door onder andere Edsilia Rombley, Carel Kraayenhof, Yosina Roemajauw, Heleen en Sjaan Oomen. Belangrijke spil naast Trijntje is pianist Hans Vroomans.

In een vol Carré - met haar hele familie, een aantal leden van de koninklijke familie en artiesten en Huub Oosterhuis-bewonderaars als getuige - steekt Trijntje haar waardering voor het immense oeuvre van haar vader niet onder stoelen en banken: ‘Het is mooi hoe mijn vaders teksten allerlei mensen steeds opnieuw met elkaar weet te verbinden.’  

Het concert Ken je Mij in Carré is te zien op 11, 18, 25 mei en op 1 juni om 17.40 uur op NPO 2.