Jacobine Geel strikt Britse religie-wetenschapper Karen Armstrong als seizoensopener

Wat is de rol van religie en hoe belangrijk is die in onze veranderende samenleving? In de talkshow Jacobine op zondag die op 10 september bij de NCRV weer van start gaat, ontvangt Jacobine Geel de Britse religie-wetenschapper en schrijver Karen Armstrong. Zij is bekend van haar boeken over geweld en religie en haar pleidooi voor compassie. Armstrong is in Nederland om een eredoctoraat in ontvangst te nemen aan de VU, vanwege haar bijzondere verdienste op het gebied van interreligieuze dialoog. 

Jacobine Geel is geboeid door Armstrong: ‘Een wijze en spannende denker, deze vrouw. En als zij zegt dat het vermogen tot compassie de lakmoesproef is voor ware religiositeit, ben ik graag bereid haar te geloven.’  Geel gaat met de vooraanstaande Britse in gesprek over onder andere de rol en de toekomst van religie in de samenleving en de compassie die we nodig hebben voor een betere wereld.

Jacobine Geel gaat met de vooraanstaande Britse in gesprek over onder andere de rol en de toekomst van religie in de samenleving en de compassie die we nodig hebben voor een betere wereld. 

Jacobine op zondag, 17.10 uur, NPO 2