Jacobine op 2: Is een goed leven een geslaagd leven?

In de Oranjerie in Doorn praat Jacobine Geel deze zaterdag met drie gasten over de Protestantse Lezing die Mark Rutte 31 oktober houdt. Onze premier staat uiteraard stil bij de coronacrisis en wat dat voor impact heeft op de samenleving. Hij onderstreept de noodzaak van gezamenlijkheid en vertelt wat het geloof voor hem persoonlijk betekent.

Jacobine vraagt aan haar drie gasten wat voor hén een geslaagd leven is. Zo vertelt Gabriël Anthonio, bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, over zijn gehandicapte zoon en de levenshouding die hij van zijn zoon leert. Thalita Muusse, generatie-expert, vertelt over de druk op jonge mensen in deze tijd en haar eigen ervaring met perfectionisme. Een van de teksten die haar leert met imperfectie om te gaan is van Leonard Cohen: “There is a crack in everything, that's how the light gets in”

Tot slot vertelt remonstrants predikant Claartje Kruijff over de kwetsbaarheid die we vooral in coronatijd ervaren. Een goed leven is beseffen dat we kwetsbaar zijn en elkaars nabijheid blijven zoeken.  

Jacobine op 2 is te zien op zaterdag 31 oktober om 17.35 uur op NPO 2.