Jacobine op zondag: bekendmaking winnaar Beste Spirituele Boek 2018

Er is meer dan 15.000 keer gestemd op de genomineerde boeken voor de verkiezing van het Beste Spirituele Boek 2018. De overgrote meerderheid van de stemmen van het publiek ging naar Gewoon god van Philip Troost (Kok), Rebible van Inez van Oord (Kosmos Uitgevers) en Steeds leuker van Jelle Hermus (Kosmos Uitgevers). Welke van deze drie titels de prijs wint van Beste Spirituele Boek 2018 wordt op 11 februari bekendgemaakt in het KRO-NCRV tv-programma Jacobine op zondag om 17.10 uur op NPO 2.

De andere genomineerde titels waren: In het oranje ochtendlicht van Nina Riggs (Ambo|Anthos), De kracht van betekenis van Emily Esfahani Smith (uitgeverij Ten Have), De kracht van stilte van Kankyo Tannier (Xander Uitgevers).

Een comité bestaande uit Jacobine Geel (theologe en presentatrice KRO-NCRV), Marije van Beek (redacteur Trouw), Kitty Geerts (Boekhandel de Kler te Leidsenhage) en Bea Rigter (Idea) heeft de shortlist samengesteld. Vorig jaar werd Rusteloosheid van Ignaas Devisch bekroond tot Beste Spirituele Boek 2017.

Sterrenstof van Daphne Deckers Het essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2018 is geschreven door Daphne Deckers. Deckers schrijft hierin openhartig over hoe zij de verschillende fases van het moederschap heeft beleefd, van zwangerschap en geboorte tot puberteit en het lege nest. ‘Het is één grote werkstage’, schrijft zij, ‘die iedere dag opnieuw begint.’ De maand heeft als thema Opnieuw beginnen en loopt tot nog tot en met zondag 11 februari.
Jacbobine op zondag, 11 februari om 17.10 uur op NPO 2.