Stef Bos zingt ‘In een ander licht’, tien jaar later

Precies tien jaar na het verschijnen van de CD ‘In een ander licht’ zingt Stef Bos de liederen van Ruth, Petrus, Lot en vele andere bijbelse personages, opnieuw in de Grote Kerk in Apeldoorn op 2 december. Het tv-programma Jacobine zendt dit concert in twee delen uit. Jacobine gaat in dit tweeluik in gesprek met Stef over de impact van dit bijzondere project. 

Met de liederen over bijbelse figuren raakte Stef Bos een snaar bij veel mensen. Zo klinkt het lied van Ruth, ‘Mijn land is jouw land’, regelmatig tijdens huwelijksvieringen. Stef schreef de liedjes van ‘In een ander licht’ speciaal in het kader van het 85-jarige jubileum van de NCRV. Dankzij de blijvende populariteit heeft ‘In een ander licht’ onlangs een gouden status bereikt.

Blijvende waarde
Stef Bos: “Die gouden plaat is natuurlijk mooi, maar ik vind het vooral geweldig dat het over een periode van tien jaar is gebeurd. Dat betekent dat deze liederen van blijvende waarde zijn. Dus reden om te vieren. En dat doen we met een uitvoering van het project in stijl. Piano, gitaar, stem en een strijkkwintet. Een mooi contrast met de uitvoering in 2009 met het Metropole orkest in Theater Orpheus. Nu in 2019 tegenover datzelfde theater in de prachtige Oude Kerk in Apeldoorn. De cirkel is rond.”

Het tweeluik van Jacobine met Stef Bos is op 7 en 14 december te zien bij de NCRV op NPO 2 om 17.40 uur.

De tv-registratie van het hele concert is te bekijken op Tweede Kerstdag op NPO 2 door KRO-NCRV om 19.25 uur.