#jesuisdepri: Aflevering 4 - Het leven tegemoet

In deze laatste aflevering van #jesuisdepri zien we de vijf jongeren op belangrijke momenten in hun leven. Én ze kijken naar de toekomst. Want hoe ziet je leven er uit na een depressie? Kan je weer echt gelukkig zijn? En wat is de kans op een terugval?

Eleanor heeft drie depressies achter de rug en hardlopen is een belangrijk onderdeel geweest in haar herstel. Ze hoopt deze periode af te kunnen sluiten door haar eerste hele marathon te lopen, iets waar ze keihard voor getraind heeft de afgelopen maanden.

Voor Jynthe voelde haar situatie uitzichtloos. Haar laatste hoop was gevestigd op een langdurige opname in een kliniek, anders zag zij het leven niet meer zitten. Gelukkig kreeg zij goed nieuws en kan ze starten. Jan is bij het afscheid van haar familie en haar nieuwe stap op weg naar herstel.

Maaike heeft negen maanden lang intern in een kliniek gezeten en neemt daar nu afscheid. Ook zij zag het leven niet meer zitten toen ze hier startte. Jan is benieuwd hoe zij daar nu tegenaan kijkt en hoe ze de toekomst ziet.

Elwin kan inmiddels écht van het leven genieten. Hij gaat een biertje drinken met zijn neef en goede vriend. Zij hebben nog een goed gesprek over waarom het voor Elwin zo moeilijk was om dit met mensen te delen toen hij depressief was

En we zien Anne tijdens een avondje uit met haar vriendinnen. Door haar energietekort moet zij dit goed plannen, maar het is wel één van de sporadische momenten dat zij echt even uit haar hoofd kan komen en kan genieten samen met haar vriendinnen.

Als laatste de opening van de expositie. Rosemary, studente aan de fotovakschool, zette al onze jongeren op de foto. Het onderwerp ligt haar na aan het hart, zij heeft zelf ook een depressie overwonnen. Ze hoopt met deze expositie op meer begrip en openheid rondom depressie. De jongeren zien hun eigen foto voor het eerst en blikken samen met Jan terug op de afgelopen tijd.

#jesuisdepri maandag 7 mei om 21.20 uur op NPO 3.