Genadeloze Britse comedian en Hollywood-acteur Russell Brand te gast bij Jinek

Ruim vier jaar nadat Russell Brand in Amsterdam was voor zijn show Messiah Complex keert de Britse komiek terug met een nieuwe show RE:BIRTH. Vanavond praat hij met Eva Jinek over zijn nieuwe tour, de wilde periode van seks en drugs, het vaderschap en zijn eigentijdse kijk op het nieuws die hij deelt via het onlinekanaal ‘The Trews’. 

Brand is in RE:BIRTH hard over zijn eigen (politieke) optredens. De show wordt in zijn totaliteit geroemd om de zelfspot en grappen die de Brit maakt. In de media wordt hij "genadeloos en enorm grappig” genoemd. 

De flamboyante 42-jarige Engelsman speelde in talloze Hollywood films, waaronder Forgetting Sarah Marshall. Get Him to the Greek en Rock of Ages. Ook leende hij zijn stem uit voor films als Despicable Me en Trolls, mocht diverse MTV Music Awards-shows hosten, schreef meerdere (kinder)boeken en gooide hoge ogen met zijn standup-show 'Messiah Complex’ waarin advertenties, drugsverslaving en beroemde activisten centraal stonden.

Brand ontwikkelde in zijn late tienerjaren een persoonlijkheidsstoornis en raakte verslaafd aan crack en heroïne. Sinds 2002 gebruikt hij geen drugs meer en hij werkte mee aan documentaires en schreef een boek over zijn verslavingen.

Brand heeft zijn wilde tijd achter zich gelaten en woont in Londen, met vrouw Laura Gallacher en dochter Mabel. Hij wil zich als comedian en activist bezighouden met wat hij zijn kind wil vertellen over de wereld waarin ze opgroeit.

Ook te gast bij Jinek vanavond: De geroyeerde bestuursleden van Forum voor Democratie Arthur Legger en Gert Reedijk vertellen waarom de partij van Thierry Baudet een sekte is geworden. En rechtbankverslaggever Saskia Belleman en voormalig advocaat van Holleeder, Jan-Hein Kuijpers over de getuigenis van Holleeders zus Sonja in de rechtbank vandaag.

Jinek, vanavond rond 23.00u bij KRO-NCRV op NPO 1.