Het nieuwe jaar van start met Jinek

Eva Jinek staat in de startblokken om vanaf dinsdag 1 januari een nieuw seizoen van Jinek te presenteren. Aan haar bekende talkshowtafel ontvangt ze de hoofdrolspelers uit de actualiteit, politiek, wetenschap, sport, kunst, cultuur en media. Met de Provinciale Staten verkiezingen op komst, levert ook verslaggever Jaïr Ferwerda weer zijn dagelijkse bijdrage aan Jinek, waarin hij de stemming in den lande én in politiek Den Haag peilt.  
 
Eva Jinek: "Een nieuw jaar en een heel nieuw seizoen Jinek: ik heb heel veel zin om dat weer mee te maken en om iedere dag het gesprek van de dag te voeren. Nu zijn er ook nog verkiezingen in aantocht - voor de Provinciale Staten en Europa - wat alle politieke en maatschappelijke ontwikkelingen een extra lading geeft. Een van de mooiste dingen aan een dagelijkse talkshow is dat je nooit weet wat er gaat gebeuren. Ik ben dus onverminderd nieuwsgierig naar wat 2019 gaat brengen en naar alle nieuwe gezichten die aan zullen schuiven.”
 
Dinsdag 1 januari om 22.35 uur is Jinek terug en hoe. In een extra lange en feestelijke uitzending blikt Eva vooruit op het nieuwe jaar met Joost Vullings (politiek), Hélène Hendriks en Sjoerd van Ramshorst (sport), Anna Gimbrere (wetenschap) en Angela de Jong (media). Ook is het bijzondere radio-duo Sven Kockelmann en Dries Roelvink te gast. De zanger viert bovendien zijn zestigste verjaardag aan tafel bij Eva.
Ook als Jinek niet op tv is, is Eva 24 uur per dag, zeven dag per week aanwezig op haar platform evajinek.nl. Een journalistieke plek voor mensen die niet alles al zeker weten.
 
Over KRO-NCRV
Wij willen met onze bevlogen en optimistische programma’s de samenleving prikkelen en inspireren om meer naar elkaar om te kijken. Wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’.
 
Jinek, vanaf dinsdag 1 januari bij KRO-NCRV op NPO 1