Joop van den Ende vanavond exclusief aan tafel bij Eva Jinek

 
Joop van den Ende zit vanavond (vrijdag 19 juni, 23.00 uur, NPO 1) exclusief bij het KRO-NCRV programma Jinek om de verkoop van zijn internationale musicalbedrijf Stage Entertainment toe te lichten. Ook zijn vrouw Jeanine en zijn dochter Iris zijn vanavond aanwezig op deze voor Joop zo belangrijke dag. De man die de musicals in Nederland groot heeft gemaakt en die het medialandschap onherkenbaar heeft veranderd zet vandaag een behoorlijke punt achter zijn imposante carrière.

Op een persconferentie maakte de 73-jarige Van den Ende vandaag bekend dat hij zestig procent van zijn aandelen verkoopt aan het Britse private equityhuis CVC. Van den Ende blijft voor 75 dagen per jaar betrokken bij het bedrijf als producer. Eva Jinek is benieuwd waarom Van den Ende besloten heeft zijn aandelen te verkopen aan een private equityhuis: "Ik ken Joop als iemand die met onuitputtelijke passie een ontzettend groot bedrijf heeft opgebouwd. Op de dag dat hij bekend maakt een stevige stap terug te doen ben ik benieuwd hoe moeilijk het is om het bedrijf waar zijn hart en ziel in zitten los te moeten laten."

Ook zal Joop van den Ende in het late-night programma Jinek vertellen hoe hij zijn vrije tijd de komende jaren gaat inrichten.

Jinek, vrijdag 19 juni om 23.00 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.