Oscar-genomineerde en Golden Globe winnares Jessica Chastain te gast bij Jinek

Hollywoodster Jessica Chastain is in Nederland voor de première van haar film Molly’s Game. Morgenavond (dinsdag 12 december) schuift ze aan bij Jinek (KRO-NCRV) voor een gesprek over deze nieuwe film en haar succesvolle carrière. Molly’s Game vertelt het waargebeurde verhaal van professioneel skiester Molly Bloom die door een ongelukkige val vroegtijdig wordt gedwongen te stoppen met haar sportcarrière. Ze komt terecht in de wereld van het pokeren en organiseert wedstrijden waar Hollywoodsterren, bekende CEO’s en topadvocaten bij aanschuiven. Alles wat Molly doet lijkt in goud te veranderen, totdat de FBI haar op het spoor komt. Vandaag is bekend geworden dat Molly’s Game genomineerd is voor twee Golden Globes, Jessica Chastain maakt kans op de prijs voor beste actrice. 
 
De 40-jarige Jessica begon haar carrière met bijrollen in tv-series als ER en Law & Order. Inmiddels heeft de Hollywoodster tientallen acteerprestaties op haar naam staan in blockbusters als The Martian, Interstellar en The Huntsman: Winter’s War. Voor haar rollen in The Help en Zero Dark Thirty werd ze genomineerd voor een Oscar. Voor die laatste film won ze ook een Golden Globe.
 
Jessica wordt gezien als een van de meest uitgesproken feministes in Hollywood. Ze spreekt zich in talkshows en op social media regelmatig uit over genderongelijkheid. Ook strijdt ze voor gelijke salarissen voor mannen en vrouwen in de filmindustrie. Recent heeft ze zich ook fel uitgelaten in de #Metoo-discussie.
 
Jinek, dinsdag 12 december, rond 23.00 uur, bij KRO-NCRV op NPO 1