Dit jaar ook een Joris’ Kerstboom in ruim 80 bibliotheken

KRO-NCRV en ProBiblio, organiseren dit jaar in de aanloop naar het televisieprogramma Joris’ Kerstboom een speciale Joris’ Kerstboom actie voor bibliotheken (in Noord- en Zuid-Holland).

Vanaf 7 december staan in 84 bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland Joris’ Kerstbomen. De opzet is hetzelfde als het televisieprogramma; de bibliotheekbezoeker krijgt de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de kerstboom te hangen. De boom is een ontmoetingsplaats waar je een reddende engel kunt bedanken, sorry tegen iemand kunt zeggen of een hechte vriendschap kunt bezingen. De bibliotheekmedewerker stelt, net als presentator Joris Linssen, aan de bezoeker de vraag: Voor wie heb jij een kerstgedachte?

Op woensdag 13 december brengt Joris Linssen een bezoek aan drie bibliotheken en gaat hij het gesprek aan met bibliotheekbezoekers. Om 11.00 uur is hij in Bibliotheek Purmerend, om 13.30 uur in Bibliotheek Wassenaar en om 14.30 uur in Bibliotheek Voorschoten.

KRO-NCRV en ProBiblio zien deze samenwerking als een kans om mensen in de bibliotheek met elkaar in gesprek te laten gaan en om de verbinding tussen het televisieprogramma Joris' Kerstboom en de mensen in de samenleving te versterken.  

Dit jaar biedt KRO-NCRV ook de mogelijkheid om online een kerstgedachte voor een dierbare achter te laten via www.joriskerstboom.nl

Joris' Kerstboom wordt uitgezonden op zondag 24 december om 21.10 uur op NPO 2.