Joris’ Kerstboom voor het eerst in drie steden

Dit jaar staat Joris’ Kerstboom niet alleen in ‘s-Hertogenbosch, maar voor het eerst ook in Leiden en Deventer! De grote kerstboom is de ontmoetingsplaats voor mensen die als antwoord op de vraag ‘Aan wie denk jij met Kerst?’ een foto in de kerstboom komen hangen. Joris Linssen spreekt met hen over de reden van hun komst en hoort de bijzondere en indrukwekkende verhalen van jong en oud. De kerstboom wordt, nadat alle foto’s erin zijn gehangen, in een majestueus licht gezet.

Voor het zevende jaar is Joris’ Kerstboom aanwezig in ’s-Hertogenbosch, de stad waar de traditie van Joris’ Kerstboom is gestart. Op zaterdag 10, zondag 11 december en zondag 18 december staat Joris Linssen op de Parade, het plein voor de St. Jan tijdens het Bosch Winterparadijs.

Op vrijdag 16 december staat Joris’ Kerstboom op de Beestenmarkt in Leiden. Het plein ligt op de looproute van het NS-Station naar de drijvende kerstmarkt en de tijdelijke ijsbaan op de Nieuwe Rijn. De opening van de Kerstmarkt en de ijsbaan op de Nieuwe Rijn vindt plaats tegelijk met het in het licht zetten van Joris’ Kerstboom.

Joris’ Kerstboom is op zaterdag 17 december in Deventer op de Brink, voor het monumentale Waaggebouw. Op 17 en 18 december vindt voor de 26e keer ook het Dickens Festijn plaats in het historische Bergkwartier in Deventer. Ruim 950 personages uit de boeken van Dickens komen tot leven. Geheel in stijl zorgen een levende kerststal en -koor voor extra sfeer.

Joris’ Kerstboom
Het programma Joris’ Kerstboom laat mensen stilstaan bij een bijzondere levensgebeurtenis en biedt een plek om bijzondere verhalen te delen.

Joris Linssen: ‘Ik ben erg trots dat we dit jaar in drie steden staan met Joris’ Kerstboom. In ‘s-Hertogenbosch is het al een echte traditie. Het zou geweldig zijn als we dat ook in Leiden en Deventer voor elkaar krijgen. En wie weet misschien wel in heel Nederland!’

Joris’ Kerstboom, 26 december rond 21.10 uur op NPO 2. Meer informatie over verhalen delen en de uitzending is te vinden op onze website www.kro-ncrv.nl/joriskerstboom.