Joris’ Kerstboom dit jaar in zeven steden

Het programma Joris’ Kerstboom laat mensen stilstaan bij een bijzondere levensgebeurtenis en biedt een plek om bijzondere verhalen te delen. Dit jaar staat Joris’ Kerstboom in maar liefst zeven steden, namelijk: ‘s-Hertogenbosch, Deventer, Dokkum, Emmen, Leiden, Leerdam en Apeldoorn. In Apeldoorn haken we aan bij de jaarlijks terugkerende actie 3FM Serious Request. De kerstboom is een ontmoetingsplaats voor mensen die als antwoord op de vraag ‘Voor wie heb jij een kerstgedachte?’ een foto in een kerstboom komen hangen.

Joris Linssen: ‘Er begint een traditie te ontstaan rondom Joris' Kerstboom. In steeds meer steden kun je een foto van iemand die veel voor je betekent in een Joris’ Kerstboom hangen. Dit jaar kan dat - naast de zeven steden - zelfs ook in tientallen bibliotheken. Elk jaar wordt dit fenomeen groter en ik merk dat het echt in een behoefte voorziet. Mensen zijn op zoek naar warmte en contact, zeker in deze tijd van het jaar. Joris' Kerstboom is een ontmoetingsplaats vol liefde en saamhorigheid’.

Dit jaar biedt KRO-NCRV de mogelijkheid om online een kerstgedachte voor een dierbare achter te laten via www.joriskerstboom.nl.

Joris’ Kerstboom, zondag 24 december om 21.10 uur op NPO 2