Zesde editie van Joris’ Kerstboom

Op dinsdag 22 december zendt de KRO-NCRV op NPO 2 het programma Joris’ Kerstboom uit. Een grote kerstboom in ‘s-Hertogenbosch is de ontmoetingsplaats waar mensen antwoord geven op de vraag “Wie zet jij in het licht?”. Zij hangen een foto van een dierbare in Joris’ Kerstboom, waardoor deze uitgroeit tot een monument voor betekenisvolle mensen.

Vanaf zaterdag 12 december staat Joris Linssen op de Parade, het plein voor de St. Jan tijdens Bosch Winterparadijs. Jong en oud wordt uitgenodigd om daar een foto in een grote kerstboom te komen hangen. Dit kan bijvoorbeeld een foto van iemand zijn die veel betekent voor een ander, iemand die zijn of haar geliefde wil eren of, ter nagedachtenis aan een bijzonder persoon. Op zondag 20 december wordt de grote kerstboom in het licht gezet. Op deze avond treedt onder andere de bekende Nederlandse zanger Jeroen van der Boom op.

Voor Joris zelf is deze dag de perfecte afsluiting van het jaar. ‘Iedereen heeft net een drukke tijd achter de rug en we komen dan ook helemaal afgepeigerd aan in Den Bosch. Maar zodra je die serene sfeer proeft, kom je helemaal tot rust. Het is fijn om het jaar zo te mogen afsluiten, in het gezelschap van al die fijne mensen en hun ontroerende verhalen.’

De week na Kerst is het ook nog mogelijk om foto’s in de boom te hangen. Meer informatie over verhalen delen en de uitzending is te vinden op onze website www.kro-ncrv.nl/joriskerstboom.

Draaidagen: 12, 13, 18, 19 en 20 december.

Joris' Kerstboom, dinsdag 22 december, 21.15 uur, NPO 2.