Ajouad: kaaskop of mocro?: aflevering 1 (seizoen 2)

Ajouad El Miloudi is geboren in Amsterdam en heeft twee nationaliteiten. De Nederlandse en de Marokkaanse. Vorig seizoen is hij begonnen met de zoektocht naar zijn identiteit. En hij raakte een gevoelige snaar. Bij zichzelf, maar ook in de gemeenschap. Hij kreeg duizenden persoonlijke, overwegend positieve reacties. Maar er blijken ook nog veel onderwerpen niet besproken. In vier nieuwe afleveringen duikt Ajouad  verder in de Marokkaanse gemeenschap. Hier in Nederland, maar in dit nieuwe seizoen reist hij ook naar Marokko.

Buitenbeentjes

In de eerste aflevering van Ajouad, kaaskop of mocro? gaat Ajouad El Miloudi de confrontatie niet uit de weg. Hij raakt in discussie met een aantal buitenbeentjes uit de Marokkaanse gemeenschap. De Nederlandse Marokkanen die vaak door hun eigen gemeenschap niet worden begrepen door hun levensstijl of beroep.

Door successchrijver Mano Bouzamour wordt Ajouad als ‘bekrompen’ bestempeld en theatermaker Nisrine Mbarki noemt hem ‘beperkt’ in zijn opvattingen.

Bovendien vindt politicus Ahmed Marcouch dat hij op de barricades zou moeten voor de homobeweging. Wat vindt Ajouad zelf?

Ajouad: kaaskop of mocro? donderdag 7 september om 21.45 uur op NPO 3.