Kaaskop of…? - Aflevering 1: Mentaliteit

In de eerste aflevering duikt Ajouad in de mentaliteit van de vier verschillende culturen. De internationale ondernemer Won Yip legt uit hoe groot de invloed van de Chinese werkmentaliteit is op zijn succes. Maar is dat harde werken, waar de Chinezen om bekend staan, voor iedereen vol te houden?

Zijn Surinamers lui? Cabaretier Howard Komproe vindt van niet. Op hilarische wijze maakt hij korte metten met vooroordelen over de Surinaamse mentaliteit. Daarnaast onderzoekt Ajouad waarom zoveel Turkse Nederlanders een eigen zaak beginnen. En brengt hij met coach en theatermaker (én voormalig drugsdealer) Archell Thompson een bezoek aan een gezellige Rotterdamse wijk met veel Antilliaanse bewoners in met de vraag: is er zoiets als een typische Antilliaanse mentaliteit?

Na elke uitzending is er een live aftertalk. In de aftertalk van Kaaskop of... praat Ajouad El Miloudi live verder op npo3.nl/kaaskopof. Zijn gasten zijn GTST- acteur Alkan Coklu en storyteller Archell Thompson. Zij praten verder over de Mentaliteit van Turken en Antillianen en hoe zij om zouden gaan met een burn-out.

Kaaskop of…?, donderdag 11 oktober om 21.45 uur op NPO 3.