Kaaskop of…? - Aflevering 2: Liefde

In aflevering twee gaat het bloed sneller stromen als Ajouad een lesje salsadansen krijgt van de Antilliaanse dansleraar Pasty. Volgens Pasty speelt dansen een grote rol in de verleidingsmethodes van Antillianen. Dat is anders voor de Chinese Nederlanders Henry en Myrthe. Zij moeten zich in bochten wringen en stiekeme bubble-tea afspraken maken om te kunnen daten. Ajouad’s jeugdvriend Jordan neemt hem mee naar een Asian Party om te laten zien hoe Chinezen hun moves maken tijdens het uitgaan.

De Turkse Fatih en Burcak maakten de dappere stap om als gay Turkse-Nederlanders uit de kast te komen. Niet iedereen accepteerde dat en zelfs de ontmoeting met Ajouad zorgt bij Burcak voor spanning. Ajouad neemt ook een kijkje op een Surinaams-Hindoestaanse bruiloft en spreekt met de rebelse Kirti en Shanti over de, voor hen soms verstikkende, Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap.

Na elke uitzending is er een live aftertalk. In de aftertalk van Kaaskop of...praat Ajouad El Miloudi live verder op npo3.nl/kaaskopof. Zijn gasten zijn Myrthe Nympf Wai en Burçak Sikar. Hoe gaan zij om met liefde binnen de Chinese en Turkse gemeenschap en dromen zij net als hun landgenoten van een grote bruiloft?

Kaaskop of…?, donderdag 18 oktober om 21.45 uur op NPO 3.