Kaaskop of…? - Aflevering 3: Opvoeding

Welke rol speelt de culturele achtergrond in de opvoeding? Ajouad onderzoekt dit onder andere met zijn oud-collega en radio-dj Fernando Halman. Zoals veel Antilliaanse kinderen groeide hij op zonder vader. Maar voor zijn eigen zoon is Fernando vastberaden er wél te zijn. Ook de Surinaamse Ruben wil dolgraag een rol spelen in de opvoeding voor zijn zoon, maar krijgt de kans naar eigen zeggen niet.

Ajouad’s jeugdvriend Jordan vertelt over de strenge Chinese opvoeding. Schrijfster Sun Li vertelt hoe het voor haar was om op te groeien in het enige Chinese gezin in een klein Fries dorp en hoe ze zich daar los van maakte. Ajouad voert ook nog een bijzonder gesprek met drie generaties Turken in Nederland. Dochter Canan, moeder Fati en oma Émilè vertellen over het belang van de Turkse taal in de opvoeding.

Na elke uitzending is er een live aftertalk  In de live aftertalk van Kaaskop of...praat Ajouad El Miloudi live verder op npo3.nl/kaaskopof. Zijn gasten zijn FunX presentator Fernando Halman en schrijfster Sun Li. Zij praten verder over hun Antilliaanse en Chinese opvoeding. Wat geven zij hun kinderen zeker mee en wat laten ze zeker liggen?

Kaaskop of…?, donderdag 25 oktober om 21.45 uur op NPO 3.