Kaaskop of…? - Aflevering 4: Trots

In de laatste aflevering draait het om het thema Trots. Dat Turken trots zijn op hun land en cultuur is duidelijk, maar waar komt dat vandaan? Ajouad gaat langs bij zijn oud-klasgenoot en DENK-raadslid Numan Yilmaz, de meest nationalistische Turk die Ajouad kent. Toch is hij verbaasd als hij hoort hoe belangrijk Numan de Turkse cultuur vindt, tot aan de partnerkeuze van zijn kinderen aan toe.

Ajouad gaat ook langs bij workshops van The Black History Month en het Keti Koti-festival. Van de Surinaamse Nederlanders daar leert Ajouad waarom hun trots niet zo zeer om hun Surinaams-zijn draait, maar net zoveel om hun huidskleur. En bestaat er zoiets als Antilliaanse of Chinese trots? Ajouad bezoekt de Curaçaose Dag van de Vlag en een training van een Drakendansgroep om daar achter te komen.

Na elke uitzending is er een live aftertalk  In de live aftertalk van Kaaskop of...praat Ajouad El Miloudi live verder op npo3.nl/kaaskopof. Zijn gasten zijn Numan Yilmaz van DENK Amsterdam en Jamal Bijnoe van Untold Empowerment. Hoe gaan zij om met Turkse en zwarte trots en speelt een eigen vlag daarin een rol?

Kaaskop of…?, donderdag 1 november om 21.45 uur op NPO 3.