Daan Boom komt met online voetbalserie: Kelderklasse 15

 ‘’18 karakters, één droom. Kansloos of toch kampioen?’’

2019 begint goed bij NPO 3 met de nieuwe YouTube reality-serie Kelderklasse 15. In deze serie volg je Daan Boom, bekend van onder andere Streetlab, en zijn voetbalteam op weg naar het kampioenschap. Kampioen worden lijkt een kansloze missie, want vorig seizoen eindigde het team afgetekend onderaan met maar liefst 104 goals tegen. Toch gaan ze er alles aan doen om deze grote droom te verwezenlijken.

Vanaf woensdag 2 januari maak je in Kelderklasse 15 door de ogen van Daan in tien afleveringen kennis met amateurvoetbal in zijn puurste vorm. Is het veld bevroren? Komt de tegenstander wel opdagen? En waar zijn mijn voetbalschoenen? Zomaar een opsomming van de problemen binnen het amateurvoetbal.

Daan, die zichzelf een wandelende cocktailprikker met twee linkerbenen noemt, wordt logischerwijs nooit opgesteld. Dat geeft hem de kans om de lange weg naar het kampioenschap met zijn camera te volgen. Je krijgt op deze manier een prachtige kijk op de sportieve en verbindende vrije tijdsbesteding van Nederland; het amateurvoetbal op de zondag. Naast alle perikelen van wat er op een gemiddelde mannenzondag gebeurt, staat in elke aflevering één teamgenoot centraal. Zo maak je onder andere kennis met Arie. Zijn grootste specialiteit? Missen voor open goal. En coach Rubbe? Hij maakt zijn opstelling op een bierviltje de avond ervoor in de kroeg. Daan volgt zijn teamgenoten op het werk, thuis en natuurlijk op de club.

Daan Boom: ‘’Ondanks dat we er ongeveer elke wedstrijd met gênante cijfers afgaan, is de passie binnen het team groot. De zondag is voor velen een vorm van ontspanning en ontsnapping aan het dagelijks leven. En ondanks de grote karakterverschillen is de saamhorigheid groot. Want of je nou kok van beroep bent, je lijdt aan ADHD of je bent promovendus in de scheikunde, we hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: ooit een keer kampioen worden. Daar gaan we voor!’’

Mediadirecteur Jochem de Jong: ‘’Kelderklasse 15 is een verrassende en herkenbare serie voor iedereen. Door Daan’s ogen en met zijn persoonlijke commentaar zie je de passie van het elftal en daarmee de sociale kracht van het amateurvoetbal. Je kunt niet anders dan van deze mannen houden. Zelfs als je niets met voetbal hebt.’’

In tien afleveringen volg je de mannen van Kelderklasse 15. De serie wordt vanaf 2 januari wekelijks geplaatst om 15.00 uur op het YouTube-kanaal van NPO3 en NPO3.nl.