Keuringsdienst van Waarde food: Het eten van morgen

De Keuringsdienst van Waarde gaat in vier speciale uitzendingen op zoek naar het eten van morgen. Wat staat er in de toekomst op ons menu?

Het ziet er naar uit dat de planeet een stuk drukker wordt de komende jaren. De wereldbevolking wordt geschat op 9 miljard mensen in 2050. Om alle monden te kunnen voeden moeten we op zoek naar nieuwe manieren van voedselproductie. Daarom zijn over de hele wereld wetenschappers, boeren en uitvinders bezig oplossingen te vinden om genoeg voedsel te produceren. Wat gaat er veranderen in de varkensstal of tomatenkas de komende jaren en hoe gaan we dat terugzien op ons bord?

Worden de boerderijen steeds grootschaliger om zo goed mogelijk vlees te kunnen produceren? Of wordt vlees iets heel exclusiefs en moeten we met zijn allen aan de insect? En zwemt er nog wel vis in de zee, of komt straks alle vis in de supermarkt uit gecontroleerde viskwekerijen? En met behulp van welke technologieën gaan we onze tomaten kweken?

De verslaggevers van de Keuringsdienst gaan op bezoek bij de boer, industrie en wetenschapper om antwoorden te vinden op deze vragen. Wat is er nu al te zien van de toekomst van ons eten?

In het kader van de NPO Food verkent de Keuringsdienst in vier uitzendingen over vlees, insecten, vis en groenten het eten van morgen.

Keuringsdienst van Waarde food: Het eten van morgen, vanaf donderdag 19 mei om 20.25 uur op NPO 3