KvW: Terug naar de basis - BBQ

Steeds meer zoutjes, chips, nootjes en rijstwafels worden verkocht met BBQ-smaak. Maar wat is dat voor smaak? Hoe vang je de smaak van een kooktechniek in een chipje of borrelnoot die zelf waarschijnlijk nooit een barbecue van dichtbij zag? Proef je vlees, vuur , rook of toch wat anders? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de herkomst van de BBQ-smaak.

Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis is een speciaal vierluik over bekende smaakmakers in de Nederlandse keuken. Hoe werden smaken als kerrie, mokka, BBQ en vanille zo populair? Wat zijn het eigenlijk, waar komen ze vandaan en hoe kwamen ze op ons bord terecht? In vier uitzendingen verkent de Keuringsdienst het heden en verleden van deze vier geliefde smaken.

Keuringsdienst van Waarde: Terug naar de basis, donderdag 18 juli om 20.25 op NPO 3