Drakentemmer, rioolwerker of hondenfotograaf? Klaas Kan Alles!

Klaas Kan Alles is terug! Met tien afleveringen op televisie en acht nieuwe missies op YouTube wordt Klaas dit najaar flink op de proef gesteld. Zaterdag 14 november start een nieuwe reeks van Klaas Kan Alles op televisie maar vanaf dinsdag 29 september komt er al wekelijks een nieuwe missie op het YouTube kanaal van Klaas Kan Alles. In dit populair-wetenschappelijk programma waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets is presentator Klaas van Kruistum dit seizoen onder andere drakentemmer, rioolwerker en hondenfotograaf. Daarnaast krijgt hij elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. Ook gaat Klaas met hulp van de tofste gadgets het duel aan met onder andere Buddy Vedder en Merel Westrik. 

In de eerste missie van het nieuwe seizoen test Klaas of hij een Boeing van Amsterdam naar Parijs kan vliegen. Eerst probeert Klaas het in een klein vliegtuigje waar hij zelf aan het stuur mag zitten, maar krijgt hij ook een Boeing van de grond? Ook krijgt Klaas de kans om een heel bijzonder beroep uit te proberen: drakentemmer. De draak van Furth is een elf ton zware draak die de hoofdrol speelt in het jaarlijkse toneelstuk Drachenstich in het Beierse plaatsje Furth im Wald (Duitsland). De draak is cultureel erfgoed en staat in het Guinness Book of Records als de grootste lopende robot ter wereld. Lukt het Klaas om deze draak in bedwang te houden? 

Dit is niet de enige missie die Klaas dit seizoen mag uitvoeren. Zo probeert hij in 2,5 uur een marathon uit te lopen en overleeft hij 24 uur zonder eten en drinken in de wildernis! Ook neemt Klaas een kijkje bij bijzondere beroepen zoals rioolwerker, hondenfotograaf en rechtbanktekenaar. Ten slotte gaat Klaas met hulp van de tofste gadgets het duel aan met onder andere Buddy Vedder, Ruben Hein, Merel Westrik, Pjotr en Geraldine Kemper.  

Klaas Kan Alles op YouTube 
Kan je niet zo lang wachten? Vanaf 29 september komt er wekelijks een nieuwe video op het YouTube kanaal van Klaas Kan Alles. In de eerste van acht nieuwe, exclusieve missies probeert Klaas blind een kartrace te voltooien. Klaas krijgt hulp van een innovatieve techniek waardoor blinde mensen weer een beetje kunnen zien. Lukt het Klaas om hiermee de finish te halen? 

Klaas Kan Alles, vanaf zaterdag 14 november om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp. 

Nieuwe missies van Klaas Kan Alles op YouTube, vanaf dinsdag 29 september om 17.00 uur wekelijks op het YouTube kanaal van Klaas Kan Alles.