Klaas kan Alles: Aan de slag als drenkelingenredder

In deze vierde aflevering (zaterdag 7 november, 19.30 uur, NPO Zapp) krijgt Klaas de opdracht: kan hij een drenkeling redden? Hij gaat eerst met de reddingsbrigade in Borne proberen hoe lastig het is om een drenkeling naar de kant brengen. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Daarom bedenkt hij een list, hij schakelt de hulp in van drone-expert Roger Borre. Die heeft een slimme toepassing bedacht om drones in te zetten bij drenkelingen. Maar ook dat blijkt nog niet voldoende om iemand naar de kant te krijgen. Daarom krijgt hij de ultieme reddings-gadget tot zijn beschikking: de rescue tip board. Zou het nu wel lukken om de drenkeling te redden?

Verder gaat Klaas een duel aan met Hans Arends, die als vanaf zijn vroege jeugd blind is. Hij heeft zich een bijzondere techniek eigen gemaakt om de weg te vinden. Hij doet dat met geluid, ook wel echolocatie genoemd. Klaas krijgt een bijzondere blindenstok en een paar hypermoderne inlegzooltjes tot zijn beschikking waarmee hij de strijd aan gaat.

Ook verdiept Klaas zich een dag lang in het beroep van gelukskoekenbakker. Want wie maakt nu eigenlijk die koekjes met spreuken erin die je soms bij de Chinees krijgt? Hij reist af naar Chinatown in San Francisco en krijgt les van een zeer ervaren gelukskoekjesdeskundige. Zou het Klaas lukken om aan de slag te gaan als bakker? En brengen zijn koekjes dan ook nog geluk?

Klaas kan Alles, zaterdag 7 november om 19.30 uur op NPO Zapp.