Klaas kan Alles: Hoe kan je een telefoon opladen zonder stroom?

In deze aflevering (zaterdag 28 november, 19.30 uur, NPO Zapp) krijgt Klaas de opdracht: kan hij een telefoon opladen zonder stroom? Hij gaat eerst langs bij wetenschapper Diederik Jekel die hem laat zien hoe je met een enorme stapel sinaasappels zelf stroom kunt maken. Vervolgens probeert hij het met een nieuwe gadget die de warmte van een barbecue kan omzetten in elektriciteit. Uiteindelijk komt hij terecht bij het Nederlandse bedrijf e-Kite die een manier heeft bedacht om met een enorme vlieger stroom op te wekken. Gaat het Klaas lukken om op die manier zijn telefoon aan de praat te krijgen?

Verder gaat Klaas een duel aan met Kees van der Spek. Kees is tv-presentator en maakt programma’s waarin hij oplichters ontmaskert. Wie kan het beste een professionele leugenaar ontmaskeren? Klaas krijgt een hypermodern apparaat waarmee hij hoopt Kees te verslaan.

In deze uitzending probeert Klaas een dag lang een beroep uit waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Hij is te gast bij een groot automerk waar hem door carsound-designer Emar Vegt de fijne kneepjes van het vak worden bijgebracht. Welke geluiden moet een auto eigenlijk maken? En hoe zorg je er voor dat die goed klinken? Klaas zou Klaas niet zijn als hij de kans aangrijpt om volledig los te gaan op autogeluidjes.

Klaas kan Alles, zaterdag 28 november om 19.30 uur op NPO Zapp.