Klaas kan Alles: In duel met vrijetrappenspecialist Bas van Velzen

Klaas krijgt in de uitzending van zaterdag 24 oktober (om 19.30 uur op NPO Zapp) de opdracht: Kan hij met een rolstoel dwars door het bos racen? Dat klinkt niet zo heel ingewikkeld, maar met een gewone rolstoel blijkt het al vrij snel onmogelijk. Gelukkig krijgt Klaas hulp van handbike-kampioen Laura de Vaan. Laura is één van de beste rolstoelsporters van Nederland en won onder andere medailles op de Paralympische Spelen. Samen met Klaas gaat ze het bos in met een geavanceerde handbike. Maar dat blijkt voor Klaas nog niet zo makkelijk. Voor de ultieme poging reist hij daarom af naar Engeland. Uitvinder Sion Pierce heeft daar een spectaculaire offroad rolstoel gebouwd, waarmee Klaas mag proberen om door het Engelse bos te scheuren.

Klaas gaat in deze tweede aflevering een duel aan met YouTube-sensatie en vrijetrappenspecialist Bas van Velzen. Bas voetbalt bij de Zwolse vereniging SVI en bleek vooral een groot talent in het nemen van de meest waanzinnige vrije trappen. Zijn filmpjes met vrije trappen worden wereldwijd miljoenen keren bekeken en onder andere topvoetballer Balotelli werd al door Bas verslagen. Gelukkig krijgt Klaas een slimme voetbal om de strijd aan te gaan. Wie van de twee neemt het beste vrije trappen?

Elke week probeert Klaas een bijzonder beroep uit waarvan je het bestaan niet vermoedt. Deze week loopt hij een dag mee met hondenmasseur Elise Jansen. Zij masseert honden als therapie, als sportmassage of om ze gewoon lekker te laten ontspannen. Klaas leert een aantal belangrijke technieken, maar zullen de honden een beetje blij worden van hun nieuwe masseur?

Klaas kan Alles, zaterdag 24 oktober om 19.30 uur op NPO Zapp.